Bestel uw cv installatie bij Buurs
   Webshop  Zakelijk  Informatie  Service  Contact  Log in
Oliegestookte CV-ketels
Oliegestookte Combi-ketels
Electrische CV-ketels
Toebehoren
Documentatie
Dealers
Roca
Roca Gavina
CV of Combiketel
De Roca Gavina is een oliegestookte cv-ketel, geschikt voor diesel of huisbrandolie. Leverbaar in cv uitvoering of in combi met warmwater voorziening. Door zijn compacte afmetingen, ge´ntegreerde brander en pomp is de ketel zeer geschikt voor gebruik aan boord van schepen, in een stacaravan of (vakantie)huis. De ge´soleerde omkasting zorgt ervoor dat de ketel mooi is afgewerkt en geluidsarm is.

Open en gesloten uitvoering
Naast de traditionele open oliegestookte ketels zijn de Roca Gavina ketels ook leverbaar in een gesloten uitvoering. Bij deze gesloten uitvoeringen wordt de verbrandingslucht van buiten aangezogen. Hierdoor is het mogelijk om een ketel in een afgesloten ruimte zonder ventilatie te plaatsen. Doordat de gesloten ketels de verbrandingslucht van buiten aanzuigen zijn deze ketels nagenoeg geruisloos. De open uitvoeringen halen hun verbrandingslucht uit de ruimte waar de ketel staat opgesteld en dienen geplaatst te worden in een geventileerde ruimte.

Hoog Rendement
De Roca Gavina ketels hebben een efficiŰntie van meer dan 90% en mogen daarom volgens de 92/42/EEC richtlijn HR ketels worden genoemd. De brander is uitgerust met voorverwarming voor optimale verbranding en een lage uitstoot. Niet alleen in aanschaf maar ook in gebruik behoort de Roca ketel tot de voordeligste in zijn soort.

Warm Water
De GTI en GTIF uitvoeringen beschikken over een warmwatervoorziening. Dit werkt door middel van het doorstroom principe met behulp van een warmtewisselaar. Dus geen voorraad boiler met risico op legionella. Veilig warm water ook als de ketel niet continu wordt gebruikt.

Roca Gavina bedieningspaneel Electronisch Bedieningpaneel
De ketels zijn uitgerust met een elektronisch bedieningspaneel, waarop druk en temperatuur afgelezen kan worden. Afzonderlijke temperatuur instellingen voor verwarming en warm water en het in- en uitschakelen van verwarming- of warmwaterfunctie gebeurt m.b.v. dit bedieningspaneel. Een (draadloze) afstandsbediening met of zonder kamerthermostaat is als optie leverbaar.

Eenvoudige Installatie Door de ge´ntegreerde brander, pomp en expansievat is de installatie van de ketels uiterst eenvoudig. De rookgasafvoer kan bij de open modellen naar keuze aan de achterzijde of aan de bovenzijde gemonteerd worden. De afvoer kan verjongd worden van 125 mm naar 90 mm. Bij de gesloten uitvoeringen bevindt zich de verbrandingslucht inlaat en de rookgasafvoer zich aan de achterzijde van de ketel. De diameter van deze aansluitingen zijn beide 80 mm. Door het geavanceerde ontwerp zijn de ketels zeer geluidsarm. Een demper in de rookgas afvoer is bij de Roca Gavina ketels daarom niet nodig. Aansluitingen voor CV en water bevinden zich aan de achterzijde. Een overstortventiel is gemonteerd in de ketel. De ketel wordt geleverd in 220V uitvoering en door het lage stroomverbruik (max. 230W) volstaat aansluiting op een lichte omvormer op plaatsen waar geen 220V aanwezig is.
 Help  Nieuws  Route  Retourneren  Vacatures
Buurs - Handelsstraat 11a - 8263 BE Kampen - (085) 87 69 815
© Copyright Buurs 2009